Nieuws

iPad 2 uitverkocht in VS

De start van de verkoop van de iPad 2 is een groot succes. De belangstelling van kopers lijkt die van de lancering van de iPad in april vorig jaar te overtreffen.

Vorig jaar werden op de eerste dag van de verkoop 300.000 iPads verkocht, in de eerste week 500.000 en in de eerste maand één miljoen.

De nieuwe iPad is dunner en sneller dan zijn voorganger en heeft twee camera’s. Onder de kopers zijn veel buitenlanders. Op Apple-fora beklagen consumenten zich vooral over Russische handelaren. Zij zouden premies van meer dan 200 dollar betalen voor een nieuwe iPad.

[related_article id=”158256″]

Kinderziektes
Toch is het lang niet allemaal rozengeur. Zaterdag maakte Apple bekend dat de levering van de iPad 2 door de grote vraag twee tot vier weken vertraagd is. Bovendien duiken er in de VS al meldingen op van problemen met het scherm. Er kan een gele gloed te zien zijn of bij een donker scherm kan er licht doorlekken.

Apple verwacht erg veel van de nieuwe versie van de iPad. Het bedrijf zag in het vierde kwartaal van 2010 zijn marktaandeel op de tabletmarkt dalen van 93 naar 73 procent, meldt marktonderzoeker IDC. In het laatste kwartaal van 2010 veroverde Samsung met zijn Galaxy Tab 17 procent van de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business