Nieuws

Aardbeving Japan treft technologiebedrijven

Door de zware aardbeving en de daaropvolgende tsunami in technologiemekka Japan hebben een aantal technologische wereldspelers hun fabrieken moeten sluiten.

Zo moest technologiereus Sony zes fabrieken in de noordoostelijke Tohoku-regio sluiten. Het bedrijf heeft zijn arbeiders geëvacueerd. Eén fabriek, waar blu-rayschijfjes en magnetische tapes worden geproduceerd, werd overspoeld door de vloedgolf. Dat meldt de financiële nieuwsdienst Bloomberg.

Autofabrikanten zwaar getroffen
Ook autofabrikanten Toyota (de grootste ter wereld), Honda, Nissan en Subaru zagen zich genoodzaakt fabrieken te sluiten. Bij de arbeiders zijn verschillende gewonden gevallen en Honda telde minstens één dode. Om de omvang van de schade in te kunnen schatten is het momenteel nog te vroeg. 

Camerafabrikant Canon, die gevestigd is in Tokio, heeft meer geluk. De schade valt er mee en de productie kan doorgaan. Panasonic meldt aan Bloomberg dat verschillende fabrieksarbeiders die in de regio van Miyagi en Fukushima werken gewond zijn geraakt.

Rond 14.30 uur plaatselijke tijd deed zich een aardbeving voor met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter, voor de kust van Japan. Daarop volgde een vloedgolf die de kustgebieden in het noordoosten blank legde, en er waren ook zware naschokken. De schade is enorm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business