Nieuws

Belgacom rijft miljoenencontract binnen

Belgacom heeft een lucratief contract voor mobiele telefonie en data bij de Europese ambtenaren afgesnoept van Mobistar.

Het gaat om het tweede Europese raamcontract voor mobiele telefoniediensten (MTS II). Belgacom heeft zicht op zo’n 36,5 miljoen euro over vier jaar. Daar kan mogelijk nog tweemaal één jaar bijkomen. In 2005 sleepte concurrent Mobistar het eerste Europese raamcontract voor mobiele telefonie uit de brand. Dat meldt Datanews.

Belgacom zal instaan voor het mobiele telefoon- en dataverkeer van de Europese ambtenaren. Het moet ook de klantendienst verzorgen, simkaarten en gsm-toestellen beheren en de facturatie en rapportering verzorgen.

Een deel van de ambtenaren is gevestigd in Luxemburg en daarom wordt ongeveer 15% van de opdracht in onderaanneming gegeven bij telecombedrijven uit Luxemburg.

[related_article id=”161563″]

Belgacom verzorgt, samen met EPT Luxemburg, ook al de vaste telefonie van de Europese instellingen. In 2008 werd het daarvoor een raamcontract toegewezen met een totale waarde van 55 miljoen euro over zeven jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business