Nieuws

iOS 4.3 nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Apple heeft iOS versie 4.3 vervroegd gelanceerd. Die brengt mobiele hotspotfunctionaliteit naar de iPhone 4 en moet de Safaribrowser sneller maken.

Normaal gezien zou iOS 4.3 pas morgen beschikbaar zijn, bij de lancering van de iPad 2 in de Verenigde Staten. Het gerucht dat Apple de update eerder uitrolt is nu bevestigd.

iPhone 3G niet langer ondersteund
iOS 4.3 is geschikt voor de twee meest recente iPhonemodellen (de 3GS en de 4), de derde en vierde generatie iPod Touch en natuurlijk de iPad.

[related_article id=”158256″]

iPadeigenaars krijgen na installatie de keuze om de schuifknop aan de zijkant van de tablet om te vormen in een knop waarmee je het volume of de oriëntatie van het scherm kan vergrendelen.

Eigenaars van een iPhone 4 kunnen hun 3G-dataverbinding voortaan delen met anderen door een mobiel wifinetwerk op te zetten. Die functionaliteit was eerst voorbehouden aan Amerikaanse eigenaars van een iPhone 4 voor het Verizon-netwerk.

Sneller surfen
De meest praktische verbetering is misschien wel de snellere Javascriptmotor voor de mobiele Safaribrowser. Vooral websites met veel interactieve opties of webapplicaties als Gmail zouden onder iOS 4.3 merkbaar sneller moeten reageren.

Een andere functie die werd verbeterd is het streamen van je iTunes-bibliotheek die zich op je computer bevindt naar je iPhone of iPad. Ten slotte krijgen voortaan alle apps toegang tot de AirPlay-functionaliteit, zodat je binnenkort ook met apps van externe ontwikkelaars video, audio en foto’s naar je Apple TV van de tweede generatie kan streamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business