Nieuws

More voor Microsoft Word

Een van de beste nieuwe functies in Word 2010 is het navigatiepaneel, een zijbalk die titels en paragraafkoppen weergeeft in een boomstructuur. Dat scheelt enorm bij het navigeren door een tekst en bij het verplaatsen van paragrafen, maar je blijft in grote documenten nog steeds zitten met lange lappen tekst waar je doorheen moet scrollen.

More, een extensie voor Word 2007 en 2010, laat je paragrafen, afbeeldingen en zelfs hele pagina’s inklappen voor een nog duidelijker overzicht.

Integratie met het lint
Na de installatie nestelt More zich netjes in het functielint als nieuw tabblad. Je hebt vervolgens de keuze uit standaard mores en exemplaren die speciaal zijn gemaakt voor opsommingstekens of koppen. Bij de standaard ‘mores’ selecteer je een tekst, grafiek of afbeelding, waarna het geheel wordt verborgen onder een pijlteken.

[related_article id=”161452″]

Met een klik op dit symbool kun je verborgen tekst dan in- en uitklappen. Er is ook de mogelijkheid om de symboolstijl aan te passen, zodat je eenvoudig kunt onthouden wat je net verstopt hebt.

In principe werkt dit inklappen bijzonder efficiënt. We kunnen een document van vijftien pagina’s binnen een minuut reduceren tot een kantje tekst. Als we echter meer met deze extensie willen doen, lopen we tegen een aantal frustrerende problemen aan. De mores voor koppen zijn alleen bedoeld voor de eerste twee niveaus, zodat je alle onderliggende koppen handmatig moet inklappen.

Geen perfecte samenwerking
More werkt bovendien niet goed samen met het eerder genoemde navigatiepaneel, waardoor more-koppen uit het overzicht verdwijnen. Als we achteraf meer tekst willen toevoegen aan een bestaande more, krijgen we herhaaldelijk foutmeldingen en crasht Word zelfs een paar keer. Ook als we via speciale werkbalkknoppen alle ‘mores’ tegelijk willen in- of uitklappen, leidt dat tot ellende.

In principe kost deze Word-uitbreiding 50 dollar na dertig dagen uitproberen. Maar de makers aanvaarden ook een lager bedrag als je dat geld er niet voor over hebt. We denken dat More momenteel nog niet goed genoeg samenwerkt met Microsoft Word om het volle pond waard te zijn.

More voor Microsoft Word
Prijs: 49,95 dollar (maart 2011)

PRO: goed geïntegreerd in Word; snel grote documenten reduceren tot een kort overzicht; stijl instellen per more.
CONTRA: werkt niet goed samen met navigatiepaneel; veel foutmeldingen; werkt alleen met bovenste twee niveaus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business