Nieuws

Google beboet voor schending auteursrecht

Google is in Frankrijk veroordeeld voor vier gevallen van auteursrechtinbreuk. De zoekgigant moet een schadevergoeding van 430.000 euro betalen.

Het is niet de eerste keer dat Google in Frankrijk voor de rechter wordt gedaagd wegens vermeende inbreuk op de auteursrechtwet. Een rechtbank in Parijs oordeelde deze week in het nadeel van Google en schept zo een gevaarlijk precedent.

Werken opnieuw online na verwijdering
De rechter koos de kant van een fotograaf en de producenten van de documentaire Mondovino, eentje over de Armeense genocide en een documentaire over de Clearstreamaffaire . De eisers stellen dat hun werk via de zoekmachine en in sommige gevallen via Google Video beschikbaar bleef, ondanks verzoeken om verwijdering.

[related_article id=”158901″]

Google zou op die verzoeken zijn ingegaan, maar de beschermde werken verschenen later opnieuw op dezelfde websites. De eisers argumenteren dat Google zelf actief moet nagaan of beschermde werken die op verzoek zijn verwijderd weer online verschijnen.

Schadevergoeding
Die klachten zijn gegrond verklaard. Google moet van de rechter opdraaien voor de gerechtskosten en een schadevergoeding van in totaal 430.000 euro betalen. Dat meldt persbureau AFP. Google overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business