Nieuws

'Microsoft betaalt Nokia 1 miljard dollar'

Microsoft zou Nokia meer dan één miljard dollar beloofd hebben als het zijn smartphones standaard met Windows Phone 7 uitrust.

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft en het Finse Nokia kondigden begin vorige maand gezamenlijk een strategische samenwerking aan. Nokia gaat zijn smartphones voortaan standaard uitrusten met Windows Phone 7, Microsofts jongste mobiele besturingssysteem.

Meer dan 1 miljard dollar
Hoeveel geld er met de samenwerking gemoeid is, wilden beide partijen niet kwijt. Maar twee bronnen vertelden aan de financiële nieuwsdienst Bloomberg dat Microsoft meer dan 1 miljard dollar aan Nokia betaalt voor de ontwikkeling en promotie van WP7-smartphones.

Nokia van zijn kant betaalt Microsoft een vergoeding voor elke WP7-licentie die het afneemt. Die kosten kunnen de Finnen compenseren door in hun eigen budget voor de ontwikkeling van software te snijden. De overeenkomst zal volgens de bronnen langer dan vijf jaar duren.

Aandelen Nokia gekelderd
Sinds Nokia op 11 februari aankondigde samen te gaan werken met Microsoft, daalde het aandeel van de Finnen met meer dan een kwart in waarde.

Zowel Nokia als Microsoft wil geen reactie kwijt aan Bloomberg. Een woordvoerder van de smartphonefabrikant zegt wel dat het eindcontract nog niet ondertekend is en dat er meer details worden vrijgegeven zodra het zover is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business