Sony heeft het bedrijf achter de Hawk-Eye-technologie gekocht. Die wordt onder meer in tennis en cricket gebruikt bij betwistbare punten. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, willen beide partijen niet kwijt. Volgens The Financial Times schatten analisten de waarde van het Britse bedrijf op zo’n 32 miljoen dollar. Het informaticasysteem analyseert de baan […]

Advertentie

Sony heeft het bedrijf achter de Hawk-Eye-technologie gekocht. Die wordt onder meer in tennis en cricket gebruikt bij betwistbare punten.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, willen beide partijen niet kwijt. Volgens The Financial Times schatten analisten de waarde van het Britse bedrijf op zo’n 32 miljoen dollar.

Het informaticasysteem analyseert de baan van de bal en kan zo duidelijkheid scheppen bij betwistbare beslissingen. In de snookersport wordt de technologie gebruikt om de locatie van de ballen bij te houden.

Ook in voetbal?
In een persbericht meldt Naomi Climer, onderdirecteur van Sony Europe, dat de Japanse technologiereus de Hawk-Eye-technologie in nieuwe (sport)markten wil inzetten.

De FIFA, het internationale voetbalorgaan, onderzoekt de mogelijkheid om met behulp van de Hawk-Eye-technologie na te gaan of een bal al dan niet over de doellijn is gegaan.