Nieuws

Zwaarste aanval ooit op WordPress

De populaire blogsite WordPress kreeg eind vorige week twee zware DDoS-aanvallen te verwerken. Die zouden afkomstig zijn uit China.

Afgelopen donderdag kreeg WordPress.com te maken met de eerste zware DDoS-aanval. Volgens Sara Rosso, woordvoerder van WordPress-eigenaar Automattic, stuurden de aanvallers tientallen miljoen pakketjes per seconde, goed voor meerdere gigabits per seconde, naar de systemen van WordPress.

Vrijdag volgde een tweede aanval, maar die werd binnen een uur afgeslagen.

Miljoenen blogs plat
Ongeveer achttien miljoen klanten hebben via WordPress een eigen website opgezet. Tijdens de aanval van donderdag gingen miljoen websites plat. Voor de overige gebruikers was de back-end vrijwel onbereikbaar en verliep het publiceren van nieuwe berichten erg stroef.

Zo had de technologieblog TechCrunch, een vipklant van WordPress, moeite om nieuwe artikelen online te krijgen. Andere vipklanten zijn onder meer de BBC, CNN en The Cheezburger Network. WordPress host ongeveer zeven procent van alle websites ter wereld

Afkomstig uit China?
Matt Mullenweg, de oprichter van WordPress, sprak in een reactie aan TechCrunch over de grootste DDoS-aanval in de geschiedenis van de blogdienst. Aanvankelijk vermoedde Mullenweg dat de aanval politiek geïnspireerd was, maar later kwam hij hier op terug.

Wel staat het volgens hem vast dat de aanval opgezet werd in China. De Chinese overheid ontkent volgens PCWorld de aantijgingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business