Nieuws

Cyberspionage bij Frans ministerie

Cyberspionnen hebben documenten over het Franse voorzitterschap voor de G20 gestolen van het Franse ministerie van Economie en Financiën.

"Nog nooit gezien", zo omschrijft de Franse krant Paris Match het voorval. Ze kregen deze week bevestiging van het nieuws dat het Franse ministerie van Economie en Financiën slachtoffer is geworden van een cyberaanval.

De hackers zouden het vooral gemunt hebben op dossiers over het Franse voorzitterschap van de G20, de groep van de twintig belangrijkste wereldeconomieën. Er zijn ook gegevens gestolen over internationale economische kwesties.

Grootschalige aanval
In totaal zijn 150 computers gekraakt. De aanval kon herleid worden naar Chinese sites. Maar dat wil niets zeggen, want de hackers kunnen China gewoon als tussenstap gebruikt hebben.

De eerste tekenen van de aanvallen dateren al van begin januari. De computerafdeling van de Franse veiligheidsdienst heeft de zaak al ter harte genomen en twintig tot dertig mensen op de zaak gezet. Ze proberen de schade te beperken tot één ministerie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business