Volgens de vakbonden staan er minstens drieduizend en misschien zelfs zesduizend banen op de tocht bij Nokia, de Finse gsm-producent.  Rechtstreekse aanleiding is de samenwerking met Microsoft die Nokia op 11 februari aankondigde. Deze deal houdt in dat de ontwikkeling van het eigen besturingssysteem Symbian wordt afgebouwd, ten voordele van Windows Phone van Microsoft. Het […]

Advertentie

Volgens de vakbonden staan er minstens drieduizend en misschien zelfs zesduizend banen op de tocht bij Nokia, de Finse gsm-producent. 

Rechtstreekse aanleiding is de samenwerking met Microsoft die Nokia op 11 februari aankondigde. Deze deal houdt in dat de ontwikkeling van het eigen besturingssysteem Symbian wordt afgebouwd, ten voordele van Windows Phone van Microsoft.

Het gaat al ruim twee jaar bergaf met Nokia, dat er maar niet in slaagt vaste voet aan de grond te krijgen op de markt van de smartphones. Een markt die gedomineerd wordt door de iPhone van Apple, de BlackBerry van RIM en nog andere merken als HTC en Samsung, die werken met het besturingssysteem Android van Google.

Door de deal met Microsoft heeft Nokia in één klap toegang tot een concurrerend, eigentijds smartphonebesturingssysteem. Microsoft op zijn beurt verzekert zich van een toestellenbouwer met het nodige marktaandeel.