Nieuws

Gmail-gebruikers verliezen hun e-mails

Gebruikers van Gmail melden dat al hun e-mails op mysterieuze wijze verdwenen zijn, samen met al hun gebruikersinstellingen. Google onderzoekt het probleem.

Dit weekend begon het op het forum van Google klachten te regenen over Gmail, de gratis e-maildienst van de zoekgigant. Gebruikers getuigden over een inbox die er plots helemaal niet uitziet, zonder bericht, zonder contactpersonen en met de standaardinstellingen.

Volgens de gebruikers gaat het niet om een hack, maar om een fout bij Google. Het bedrijf heeft nog niets officieel bevestigd, maar zegt wel dat het probleem onderzocht wordt.

[related_article id=”158901″]

Gerepareerd
Een aantal van de getroffen mailboxen is al hersteld, schreef Google gisterenavond om 22.20 uur onze tijd. Dus de gegevens die verdwenen zijn, kunnen wel teruggehaald worden. Maar de reparatie kan blijkbaar niet voor iedereen tegelijk, want Google werkt er nog steeds aan.

Volgens de zoekreus is slechts 0,29 procent van alle gebruikers getroffen. Later heeft het bedrijf dat cijfer nog naar beneden gecorrigeerd tot 0,08 procent. Dat zijn in totaal ongeveer 150.000 mensen, als je ervan uitgaat dat Gmail 193 miljoen gebruikers heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business