Nieuws

Politiechef ontheven na tweet over lopende zaak

De Nederlandse districtschef Gerda Dijksman is uit haar functie gezet. Ze tweette vorig jaar op kerstdag een ongepaste opmerking over een lopende zaak. Dat meldt de Meppeler Courant.

De korpsbeheerder van Politie Drenthe heeft de districtschef van Zuidwest Drenthe voorwaardelijk strafontslag opgelegd. Daarnaast mag zij niet langer de functie van districtschef bekleden.

Een jong koppel van 19 en 23 jaar kwam op 25 december 2010 om het leven in een flatgebouw in Meppel. Dijksman uitte op Twitter een ongepaste opmerking over deze zaak. Zonder de feiten te kennen veronderstelde de districtschef in haar tweet dat er sprake is "van huiselijk geweld". Later onderzoek toonde aan dat het koppel stierf door koolmonoxidevergiftiging.

Niet de eerste keer
Dijksman werd na het bericht al geschorst, maar is nu dus voor twee jaar uit haar functie gezet. Als zij in die periode opnieuw een fout begaat, volgt het definitieve ontslag. Volgens de burgemeester van Assen, Sicko Heldoorn, is er duidelijk sprake van plichtsverzuim.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Dijksman haar gal spuwt via Twitter. In augustus vorig jaar tweette zij dat de PVV, de Partij voor de Vrijheid, "fascistisch" is. Een opmerking waar Geert Wilders niet mee kon lachen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business