Interoute heeft in Duitsland het dark fiber-netwerk van KPN overgenomen. Interoute wil zo de prestaties van zijn netwerk verder opdrijven. Het dark fiber-netwerk (onbelicht glasvezel) heeft een lengte van 3.600 kilometer. De klanten van Interoute krijgen genieten door de overname van een sterk uitgebreid netwerk dat de belangrijke Duitse commerciële centra Berlijn, München en Hamburg […]

Advertentie

Interoute heeft in Duitsland het dark fiber-netwerk van KPN overgenomen. Interoute wil zo de prestaties van zijn netwerk verder opdrijven.

Het dark fiber-netwerk (onbelicht glasvezel) heeft een lengte van 3.600 kilometer. De klanten van Interoute krijgen genieten door de overname van een sterk uitgebreid netwerk dat de belangrijke Duitse commerciële centra Berlijn, München en Hamburg omvat. Daarnaast zijn ook de steden Düsseldorf, Keulen, Bonn, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe en Kehl aangesloten. Interoute neemt de bestaande glasvezelklanten van KPN over.

Meer flexibiliteit
De uitbreiding van het netwerk is met name interessant voor bedrijven met netwerkbehoeften in de aangehaalde regio’s. “Door een netwerk met een andere route door Duitsland over te nemen, hebben we niet alleen op een belangrijke positie in Europa een extra flexibiliteitslaag toegevoegd, maar ook onze netwerkomvang in Duitsland verdubbeld”, zegt Gareth Williams, CEO van Interoute. “Voor bedrijven met verschillende kantoren die over Europa verspreid zijn, is netwerkdiversiteit essentieel.”

Interoute optimaliseert het netwerk in Duitsland nu om zijn operationele efficiëntie te vergroten en de prestaties te verbeteren. Aansluitend komen er nieuwe en meer rechtstreekse glasvezelroutes beschikbaar. Europese zakelijke klanten en serviceproviders genieten hierdoor van minder vertraging. Tegelijk krijgen serviceproviders toegang tot de diensten van Interoute.
 

Advertentie