Nieuws

Serververkoop stijgt meer bij Fujitsu

In de wereldwijde top 5 van serverleveranciers noteerde Fujitsu tijdens het vierde kwartaal van 2010 de grootste groei. Dat maakte onderzoeksbureau Gartner bekend.

In vergelijking met het vierde kwart van 2009 verkocht Fujitsu 12,6 procent meer servers. Daarmee vergroot het merk zijn marktaandeel. Ook in het marktsegment van de x86-servers kan Fujitsu vergelijkbare groeicijfers voorleggen.

In de Primergy-lijn verkocht Fujitsu in het vierde kwart van vorig jaar 12,5 procent meer servers. Dat is ruim boven het marktgemiddelde van 6,3 procent. In Europa steeg de verkoop in het Primergy x86-segment met 20,8 procent, meer dan vier keer de gemiddelde marktgroei van 4,7 procent.

Geen prijzenslag
Fujitsu schrijft de groeicijfers toe aan zijn klantenfocus. “De resultaten tonen aan dat we ons erg toespitsen op de behoeften van onze klanten”, zegt Jens-Peter Seick, Senior Vice President Datacenter Systems bij Fujitsu Technology Solutions. “We leveren toegevoegde waarde op lange termijn.”

De goede cijfers zouden tegelijk ook het resultaat zijn van het partnerprogramma Select. Fujitsu wil zijn marktaandeel verder uitbreiden, maar geeft aan dat niet te willen bereiken door met de concurrenten in een prijzenslag te stappen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business