Nieuws

'Apple gaat Light Peak aankondigen'

Apple gaat binnenkort een eigen variant van de Light Peak-technologie van Intel lanceren. Ook wordt deze week een upgrade van de MacBook Pro-lijn verwacht.

Chipfabrikant Intel werkt al enkele jaren aan een standaard waarmee je alle randapparatuur met je computer kan verbinden. Light Peak, zo heet de technologie, zou aanvankelijk gebruikmaken van glasvezel. Maar eind vorig jaar bleek dat de eerste versie toch uit koperdraden zal bestaan.

Apple hanteert andere naam
Een bron van CNet, die bekend zegt te zijn met de plannen van Apple, meent dat de iPadfabrikant die technologie in de nabije toekomst in zijn producten zal verwerken. Dat zou dan wel onder een andere naam gebeuren.

Intel gaf eerder al aan dat de eerste producten met Light Peak in de eerste helft van dit jaar in de winkels moeten liggen. Bovendien demonstreerde het in 2009 een vroege versie van de standaard op een computer met Mac OS X.

Update MacBook Pro
Of de vermeende aankondiging verband houdt met de naderende upgrade van de MacBook Pro-laptoplijn van Apple is niet bekend. Het gerucht doet de ronde dat Apple deze week de nieuwe modellen van zijn zakelijke laptops lanceert. Die zullen gebruikmaken van Intels nieuwe Sandy Bridge-processors.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business