Nieuws

Obama ontmoet 'doodzieke' Jobs

De Amerikaanse president Barack Obama heeft samen gezeten met de twaalf grootste technologiebonzen van Silicon Valley.

Bij de aanwezigen waren onder anderen Steve Jobs, directeur op ziekteverlof bij Apple, zijn tegenhanger bij Google Eric Schmidt, Facebookoprichter Mark Zuckerberg en Oracletopman Larry Ellison. De toplui van Yahoo, Twitter en Netflix waren ook op het appel.

De ontmoeting met Obama paste in een meerdaags bezoek van de president aan de Amerikaanse westkust. Obama wil de technologische innovatie in zijn land stimuleren in de hoop dat dit de kwakkelende economie een duwtje in de rug geeft en nieuwe banen schept. Dat meldt persbureau Reuters.

Geruchten over gezondheid Jobs
In de aanloop naar de ontmoeting waren alle ogen echter gericht op Steve Jobs. De Amerikaanse tabloid National Enquirer publiceerde enkele vage foto’s van een zogenaamde doodzieke Jobs en voerde experts op die hem op basis van de foto’s nog maar zes weken te leven geven.

De Applegoeroe vocht in 2004 tegen een zeldzame vorm van kanker in zijn alvleesklier, maar overwon. Sindsdien sukkelt hij echter met zijn gezondheid. In 2009 onderging Jobs een levertransplantatie. Vorige maand verliet Steve Jobs onverwacht het toneel om aan zijn gezondheid te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business