Nieuws

iSpy 2.0.0.7

Met iSpy kun je de webcam en microfoon van je pc inzetten voor bewakingsdoeleinden. Voor een aantal toegangsfuncties op afstand moet je echter wel betalen.

Het programma laat zich makkelijk bedienen. Via de knop Add Camera voeg je de aangesloten camera(‘s) toe. Dat kan een eenvoudige webcam zijn, maar net zo goed een IP-camera met PTZ-functies (pan–tilt–zoom).

[download_file]

Eigenschappen instellen
Vervolgens stel je de eigenschappen van de toegevoegde camera in. Afhankelijk van het cameramodel kun je de gewenste resolutie en de framerate vastleggen, en verder ook de beeldkwaliteit finetunen door helderheid, contrast, gamma, verzadiging, scherpte enzovoort in te stellen. Je kunt er tevens voor zorgen dat je die aan een microfoon koppelt, zodanig dat een audio-opname meteen ook de video-opname triggert, en omgekeerd.

Op de tab Motion Detection bepaal je óf en onder welke voorwaarden het programma beweging moet detecteren. Zo kun je onder meer de detectiezones afbakenen en de gevoeligheid instellen. Op de tab Recording geef je aan of je bij bewegingsdetectie de beelden automatisch wil opnemen en in welk formaat (mp4/flv).

Bij beweging kan je automatisch ook alarmmeldingen laten genereren. Dat kan een eenvoudig geluidssignaal zijn, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk een programma te laten opstarten. Een e-mail en/of sms versturen kan eveneens, maar die functies vereisen wel een account. Dat kost vanaf circa 4 Amerikaanse dollars per maand.

Schermafbeeldingen uploaden
Op gezette tijden een afbeelding naar een FTP-server laten doorsturen hoort ook tot de (gratis) mogelijkheden. Je krijgt er trouwens een eenvoudig script bij dat het plaatje mooi in je webpagina integreert. Leuk is nog de optie om videobeelden automatisch ook naar je YouTube-account te uploaden, al dan niet als publieke clip.

Verder, om te vermijden dat de tool beweging detecteert op momenten dat je bijvoorbeeld zelf in de gemonitorde ruimte werkt, kan je elke camera afzonderlijk op bepaalde tijdstippen deactiveren en die bijvoorbeeld alleen na kantooruren op actief zetten.

Zitten er (web)camera’s op andere pc’s in je netwerk, dan kan je ook die centraal beheren vanaf een en dezelfde iSpy-installatie. Voorwaarde is wel dat je op die pc’s dan de (meegeleverde) servermodule van iSpy installeert. Je webcams benaderen via het web of via je mobieltje (iPone, Android, Windows 7 Mobile) kan eveneens, maar ook deze extra’s vereisen een account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business