Nieuws

Logitech Alert 750e

Om het nachtelijk veiligheidsgevoel te versterken, kan een beveiligingscamera misschien uitkomst bieden. Logitech komt met een IP-camera voor binnen- en buitengebruik die toegankelijk is voor iedereen.

Het eerste wat opvalt wanneer je de camera vastpakt, is het gewicht. De metalen opbouw voelt degelijk aan, net als het statief dat standaard is meegeleverd om de camera aan de muur te bevestigen. De bijhorende voeding is al even indrukwekkend, maar dan in negatieve zin. Het logge uiterlijk steekt nogal af bij het slanke uiterlijk van de camera zelf.

De Logitech Alert 750e is spatwaterbestendig en kan daarom perfect buiten bevestigd worden. De verbinding tussen de camera en de voeding wordt voorzien door een mini-RJ45-stekker, een kortere variant van de alom bekende aansluiting.

Kleine aansluiting verplicht
Op zich zal niemand zich hieraan storen, behalve dan de mensen die al een UTP-kabel geïnstalleerd hadden op de plaats waar de camera moet hangen. In dat geval zul je op zoek moeten naar een minivariant van deze netwerkstekker; zoniet dan kan de camera niet volledig spatwaterdicht worden afgesloten.

Standaard werkt de Alert 750e volgens het powerplugsysteem. In de doos zit een adapter die via het elektriciteitsnet verbinding maakt met de camera. De installatie is doodeenvoudig: sluit beide apparaten aan op het stopcontact en volg daarna de procedure op de meegeleverde installatie-cd.

Je kunt camerabeelden op drie manieren bekijken: via de software, via het internet of via je smartphone. De smartphoneapplicatie is ontwikkeld voor iPhone, Android en BlackBerry; andere mobiele systemen volgen nog in de toekomst.

"Verrassende goed"
De beeldkwaliteit is verrassend goed bij daglicht, terwijl de infraroodleds aan de voorkant een vrij goed nachtbeeld geven. Er is genoeg detail om gezichten te herkennen en het beeldbereik is door de groothoeklens meer dan toereikend . Er is ook een microfoon ingebouwd onder aan de camera, maar verwacht niet dat je op die manier gesprekken zult kunnen afluisteren. Daarvoor is hij jammer genoeg niet sterk genoeg.

De Logitech Alert 750e beschikt over bewegingsdetectie, zodat je alleen het filmmateriaal waarop beweging te zien is gemakkelijk kunt oproepen. Standaard bevat de camera een geheugenkaart van 2 GB. Dat is uit te breiden tot 32 GB.

Niet alle videobeelden hoeven dus op een computer of NAS te worden opgeslagen. Je kunt ook instellen dat er bij beweging een e-mail wordt verzonden met een beeldopname. Zo ben je direct op de hoogte van wat er gebeurt, waarna je via je computer of smartphone verder live kunt kijken.

Live videobeelden bekijken via het internet en je smartphone is gratis, maar Logitech biedt daarnaast een abonnementsdienst aan die nog meer mogelijkheden biedt. Voor 59,99 euro kun je een jaar lang alle beelden opnieuw bekijken en krijg je de mogelijkheid om de camera van op afstand te bedienen.

Voor wie twijfelt of deze dienst handig is, is er een eenvoudig te activeren testversie die zeven dagen lang blijft werken.

Hoe je het ook bekijkt, je kunt niets verkeerd doen met deze Logitech Alert 750e. Je wordt begeleid van a tot z, hij beschikt over een prima beeld en Logitech biedt interessante diensten op afstand. Met andere woorden: een verrassend goede IP-beveiligingscamera voor buiten.

Logitech Alert 750e
Prijs: 379 euro (februari 2011)

PRO: knappe smartphoneapplicatie; opnamekwaliteit goed; bewegingsdetectie met mailwaarschuwing.
CONTRA: groot uitgevallen voedingsblok; mini-RJ45-aansluiting in camera.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business