Nieuws

Apple verkoopt krantenabonnementen

Apple kondigt een nieuwe abonnementendienst aan voor zijn App Store. Je kunt er abonnementen kopen op digitale kranten, tijdschriften, muziek en andere media.

Apple verwijst in zijn persbericht naar het voorbeeld van de recent gelanceerde internetkrant The Daily van News Corp, die ook via de App Store wordt verkocht. Hetzelfde systeem zal worden gebruikt voor de nieuwe abonnementendienst. De facturering verloopt op dezelfde manier als voor andere apps.

Met commissie
Voor nieuwe klanten die Apple aanbrengt via de App Store rekent het computerbedrijf, net zoals bij andere toepassingen in zijn onlinewinkel, 30 procent commissie aan. Als het gaat om klanten die de uitgevers aanbrengen, hoeven ze geen commissie te betalen.

[related_article id=”158256″]

Apple vermeldt expliciet dat uitgevers de keuze hebben om hun digitale abonnementen voor iPhone en iPad ook via andere kanalen te verkopen, zoals via hun eigen website of door abonnees van de papieren editie gratis toegang te geven.

Het bedrijf lag de voorbije weken overhoop met diverse krantenuitgevers over de eis dat zij hun iPadkranten via de App Store moesten aanbieden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business