Nieuws

Upselling mogelijkheden voor webhosters en webdesigners

Bedrijven die bezig zijn met webhosting of webdesign verkopen normaal ook domeinnamen. Dit is nu eenmaal een standaard onderdeel van het pakket en maakt het plaatje compleet. Veelal worden echter enkel domeinnamen onder een heel beperkte selectie extensies aangeboden. En dat is bijzonder jammer. Enerzijds omdat het uitbreiden van deze portfolio helemaal niet veel werk hoeft te zijn. Anderzijds omdat we merken dat, eenmaal deze extra extensies actief aangeboden worden, al snel blijkt dat er wel degelijk vraag naar bestaat.

Iedereen heeft wel .be en .com in het pakket en meestal wordt dat aangevuld met mogelijk nog .net, .org en een paar alomtegenwoordige landcodes zoals .nl en .co.uk. Door nog meer extensies aan te bieden, ontstaan er echter interessante mogelijkheden tot upselling. Zo merken we dat erg veel bedrijven ook geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld een .fr en een .de. Bovendien hebben meer bedrijven dan je zou verwachten een afzetmarkt in Zuid-Amerika of Azië of… En dan willen ze ook daar hun goede naam graag beschermen op het internet. Dus als u deze extensies actief aanbiedt, levert u dat dubbel voordeel op. U verkoopt meer domeinnamen en uw klanten zijn bijzonder tevreden want u levert hen een extra service!

bNamed.net maakt het u, als expert in internationale domeinnamen, graag gemakkelijk om zulke extra extensies aan te bieden. Hiervoor staan tal van tools en diensten ter beschikking.  Voor de beginner is er de "Reseller website". Deze vergt zo goed als geen inspanning om op te zetten en biedt per direct de mogelijkheid om alle mogelijke extensies aan te bieden aan de klanten.

Ook voor de gevorderde gebruiker maken we het graag gemakkelijk. Zo kan alles volledig geautomatiseerd worden en geïntegreerd worden via een bestaand systeem, via de Sub-agent API. Dit is een eenvoudig uit te werken tussenlaag die toestaat om commando’s naar onze server te sturen via https, waarop geantwoord wordt in XML. Dat werkt in eender welke taal. Voor PHP is er bovendien een kant-en-klaar voorbeeld ter beschikking.

Voor de webhosters die momenteel reeds .be, .eu of .nl-registrar zijn, is het helemaal eenvoudig om extra extensies toe te voegen. bNamed.net biedt de mogelijkheid gebruik te maken van drie verschillende EPP-servers. Eentje die exact hetzelfde werkt als die van DNS.be, eentje zoals die van EURid en eentje die compatibel is met die van de SIDN. Zijn .be-registraties reeds geautomatiseerd via EPP? Dan kan je exact hetzelfde systeem gebruiken om via bNamed.net meer dan 400 andere extensies automatisch te beheren.

En er is nog meer. Verschillende bestaande pakketten waar veel webhosters gebruik van maken zoals WHMCS of WeFact ondersteunen ook toegang tot de interface van bNamed.

Bovendien kunnen we je ook helpen om een vervallen domeinnaam te registreren via onze naamgrijper.

Verder bieden we ook onze hulp aan indien u meent dat een door iemand anders geregistreerde domeinnaam uw merknaam schendt of wanneer u een geregistreerde naam wenst aan te kopen waarop u geen merkrecht kan laten gelden.

Alle informatie over onze diensten vindt u via onderstaande link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business