Nieuws

Atrix-smartphone verandert in desktop

Smartphone-ontwikkelaars gaan steeds creatiever te werk. De Motorola Atrix is met voorsprong de meest abnormale smartphone. Dat komt door zijn uiteenlopende randapparatuur. Een smartphone die zowel een desktop als een laptop kan worden in een vingerknip, dat maakt toch nieuwsgierig?

De Motorola Atrix is bovenal een smartphone met een dualcoreprocessor. Het scherm biedt een heel goed contrast en verkleurt amper onder verschillende kijkhoeken.

Hij voelt stevig aan, hoewel we de afmetingen nogal stevig vinden. Zeker de dikte valt op naast andere modellen, zoals de Sony Ericsson Xperia Arc en de Samsung Galaxy S II. Het besturingssysteem is Android 2.3 Gingerbread, waar Motorola zijn eigen schil omheen heeft ontwikkeld.

Als desktop
Behalve als een typische smartphone kan de Motorola Atrix worden gebruikt als desktopcomputer. Het enige wat je nodig hebt is een toetsenbord, muis en een monitor.

Zodra de Atrix in het docking station wordt geklikt, kun je in een Linuxomgeving verder werken op je monitor. De dualcoreprocessor zorgt ervoor dat alle toepassingen snel worden verwerkt. Deze omgeving is bijzonder interessant om websites of e-mails te raadplegen. Maar om het systeem uit te roepen als vervanger voor de desktopcomputer is een brug te ver.

Laptopdock
Het opvallendste concept is zonder twijfel de laptop met docking station voor de Motorola Atrix. De laptop bevat qua computerhardware alleen een batterij, een toetsenbord met touchpad en een scherm. Het besturingssysteem en de hardware van de Atrix worden gebruikt om de laptop te laten werken. Het concept lijkt vreemd, maar het systeem werkt wel degelijk.

De laptop is ook degelijk afgewerkt met een aangenaam chiclet-toetsenbord. Het scherm is niet van de hoogste kwaliteit, maar doet zijn werk met een helder en duidelijk beeld. Doordat er geen extra computerhardware in de laptop zit, is het resultaat slank en stijlvol. Heel gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen.

De Motorola Atrix combineert twee verrassend nieuwe concepten en verdient niets dan lof. We kijken hier waarschijnlijk naar de toekomst van computers, met de komst van hypersnelle en krachtige smartphones.

Over eventuele prijzen of leverdata van de Atrix en de desktop- en laptophardware is nog niets bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business