Nieuws

Microsoft beschuldigt ex-medewerker van datadiefstal

Microsoft beschuldigt een voormalig medewerker van diefstal van 600 MB aan bedrijfsgegevens rond cloudcomputing.

Microsoft diende vorige week bij het hooggerechtshof van Washington een klacht in tegen Matt Miszewski, een manager bij de overheidstak van de softwaregigant. Eind vorig jaar stapte hij op. De man wordt verdacht van het stelen van bedrijfsdocumenten.

Draaiboeken en zakenmodellen
Miszewski zou 900 documenten, goed voor 25.000 pagina’s, op zijn persoonlijke computer bewaard hebben. Het pakket omvat draaiboeken en zakenmodellen voor de koers die Microsoft dit jaar voor ogen heeft voor zijn overheidsafdeling en cloudcomputingdiensten.

[related_article id=”161452″]

De softwaregigant is vooral niet te spreken over het feit dat Miszewski een job als vicepresident aannam bij Salesforce.com, dat net als Microsoft software en diensten voor klantenrelatiebeheer (CRM) ontwikkelt.

Vertrouwelijke informatie
“Miszewski is op de hoogte van hoogst vertrouwelijke informatie over de marketing, verkoop en productie van onze CRM- en cloudcomputingdiensten”, argumenteert Microsoft volgens Computerworld in de aanklacht.

“Door de job bij Salesforce.com te aanvaarden brengt Miszewski ons Azure-cloudplatform en de Dynamics CRM Online-productlijn in gevaar”, aldus de softwaregigant. Eind vorige maand legde de rechter Miszewski al een tijdelijk verbod op om zijn nieuwe functie te bekleden. Microsoft hoopt dat die beslissing definitief wordt.

Harde concurrentiestrijd
In december van vorig jaar probeerde Microsoft nog Amerikaanse bedrijven die klant zijn bij Oracle of Salesforce over te laten stappen naar de clouddienst Dynamics CRM Online. Zij krijgen tweehonderd dollar korting op een licentie van twee jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business