Nieuws

Flash 10.2 slankt af voor Android

Adobe heeft op Mobile World Congress in Barcelona gezegd dat Flash Player 10.2 ook naar Android 3.0 Honeycomb en BlackBerry Tablet OS komt.

Volgens Adobe zal de mobiele versie van zijn Flash Player zodanig ontwikkeld zijn dat zij minder veeleisend is voor de processor. Zo’n afgeslankte versie is zeker bij mobiele toestellen belangrijk, ook al omdat de batterij langer meegaat als een toepassing de CPU niet zwaar belast.

De mobiele Flash zal de decodering en rendering van video overlaten aan hardware. Die maatregel moet bijdragen aan de processorvriendelijkheid.

Getest op Xoom
Adobe heeft zijn mobiele Flash Player 10.2 getest op de Motorola Xoom en op andere toestellen die nog niet op de markt zijn. Met die laatste doelt Adobe waarschijnlijk op de PlayBook van BlackBerry.

De eerste toestellen krijgen al een van de komende weken een versie van de nieuwe mobiele Flash, waaronder zowel telefoons als tablets.

Die laatste uitspraak is trouwens niet onopgemerkt gebleven. De website Engadget ziet er bijvoorbeeld het bewijs in dat Andoid 3.0 niet alleen voor tabletcomputers zal dienen, maar ook voor telefoons. Iets wat tot nog toe niet gezegd was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business