Nieuws

Mobile Vikings gaat internationaal

De mobiele operator Mobile Vikings wil zijn prepaidformule ook in het buitenland aanbieden. Directeur Frank Bekkers denkt aan Duitsland, Spanje en Polen.

Klanten bij de Hasseltse provider Mobile Vikings krijgen bij aankoop van belwaarde niet alleen duizend tekstberichtjes gratis, maar ook 2 GB mobiel internettegoed. De twee jaar jonge virtuele provider, die gebruikmaakt van het netwerk van KPN (Base), is vooral populair bij smartphonegebruikers.

Kapitaalverhoging van drie miljoen euro
Directeur Frank Bekkers wil zijn kans nu ook in het buitenland wagen, vertelt hij aan Datanews. Eind maart komt er een kapitaalverhoging van drie miljoen euro om dat mogelijk te maken. In België telt Mobile Vikings ongeveer 30.000 gebruikers en het klantenbestand blijft groeien. Het bedrijf zou rendabel zijn.

Bekkers verwacht dat het plafond in België snel bereikt zal worden. Hij mikt op twee procent marktaandeel of tussen de vijftig- en honderdduizend klanten. Om als bedrijf verder te kunnen groeien kijkt hij daarom naar het buitenland.

Interesse uit Duitsland, Spanje en Polen
“Er zijn heel wat operatoren in het buitenland die hun marktaandeel maar al te graag zouden opkrikken met 1 à 2 procent en wij kunnen hen daarbij helpen”, vertelt de topman aan Datanews. Er zou interesse zijn uit Duitsland, Spanje en Polen.

In Duitsland wordt er onderhandeld met alle grote operatoren. De bedoeling is om met een van die partijen in zee te gaan en tegen het einde van het jaar de Duitse Mobile Vikings te lanceren. Bekkers hoopt één procent van de Duitse markt te veroveren.

Bellen over wifi
De kapitaalinjectie van drie miljoen euro, de grootste uit de geschiedenis van Mobile Vikings, is volgens Bekkers ook nodig om het dienstenaanbod uit te breiden. Zo experimenteert de mobiele operator momenteel met voip ofwel internettelefonie.

De bedoeling is dat de Belgische klanten nog voor het eind van het jaar met hun smartphone kunnen bellen over een wifiverbinding. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Mondial Telecom, dat het met zijn Cherry-software mogelijk maakt om automatisch te schakelen tussen gsm- en wifinetwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business