Nieuws

Stoelendans aan top Microsoft?

Microsofttopman Steve Ballmer wil nieuw bloed bij de bedrijfsleiding, zo bevestigen twee mensen aan financiële nieuwsdienst Bloomberg.

Ballmer zou graag wat topmanagers bij Microsoft vervangen door enkele hooggeplaatste productmanagers met technische ervaring. De afgelopen maanden hebben vier topmannen het bedrijf verlaten, en die moeten vervangen worden.

Ballmer heeft al een vervanging doorgevoerd aan de top toen Stephen Elop van Microsofts zakelijke afdeling naar Nokia vertrok. De technisch onderlegde Kurt DelBene nam zijn stoel in, niet marketingtopman Chris Capossela.

[related_article id=”161452″]

Meer technische toplui
Ballmer wil graag nog meer mensen met technische kennis aan de top, in de hoop concurrenten als Google en Apple te kunnen bijblijven als het aankomt op mobiele toestellen, tabletcomputers en webdiensten.

Microsoft krijgt steeds meer kritiek van zijn investeerders dat het achterop raakt in bepaalde markten. Vorig jaar groeide de waarde van Microsofts aandeel met 2 procent, terwijl dat van Apple met 83 procent groeide en dat van Google met 16 procent.

De vervanging van Bob Muglia wordt in dat opzicht ook interessant. Hij was 23 jaar Microsoftmedewerker en leidt de afdeling voor servers en tools tot er een opvolger is. Die vervanger zal een manager moeten zijn die iets afweet van serversoftware en van webgebaseerde diensten.

Wat Steve Ballmer zelf betreft, die zit ook niet op rozen. Voor het vorige fiscale jaar kreeg hij honderd procent van zijn bonus voor zijn verwezenlijkingen, terwijl het plafond eigenlijk op tweehonderd procent ligt. Die extra bonus liep hij mis door het falen van de mobiele telefoon Kin en het verlies van marktaandeel in smartphonesoftware.

Maar de kans dat Ballmer zelf ook vervangen wordt is klein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business