Een Zwitserse specialist in mobiele software werkt aan een applicatie die het mogelijk maakt om Androidapps op andere mobiele besturingssystemen te draaien. Tijdens het Mobile World Congress, dat volgende week van start gaat in Barcelona, demonstreert de Zwitserse softwareproducent Myriad zijn Alien Dalvik-software. Die maakt het mogelijk om Androidapps te installeren op toestellen met het […]

Advertentie

Een Zwitserse specialist in mobiele software werkt aan een applicatie die het mogelijk maakt om Androidapps op andere mobiele besturingssystemen te draaien.

Tijdens het Mobile World Congress, dat volgende week van start gaat in Barcelona, demonstreert de Zwitserse softwareproducent Myriad zijn Alien Dalvik-software. Die maakt het mogelijk om Androidapps te installeren op toestellen met het openbronbesturingssysteem MeeGo en later ook op andere mobiele OS’en.

Apps in hoofdmenu
Myriad zal zijn software demonstreren op een N900-smartphone van Nokia. Geïnstalleerde apps kan je vanuit het hoofdmenu starten, maar ze worden virtueel uitgevoerd binnen de Alien Dalvik-software. De commerciële versie voor MeeGo verschijnt later dit jaar. 

Uitbaters van mobiele applicatiewinkels moeten hun Androidapps wel opnieuw inpakken om ze compatibel te maken met apparaten met Alien Dalvik. De Dalvik Turbo-technologie van Myriad moet ervoor zorgen dat de Androidapps soepel werken.

Advertentie