Android Gingerbread krijgt dit voorjaar een update naar versie 2.4, zodat Honeycombapps die met twee kernen rekenen ook op Gingerbreadtoestellen met één rekenkern kunnen draaien. Een medewerker van smartphonefabrikant Viewsonic vertelde aan Pocket-lint dat de nieuwe ViewPad 4-smartphone in april gelanceerd zal worden en Android 2.4 aan boord krijgt. Volgens de bron van Pocket-lint blijft […]

Advertentie

Android Gingerbread krijgt dit voorjaar een update naar versie 2.4, zodat Honeycombapps die met twee kernen rekenen ook op Gingerbreadtoestellen met één rekenkern kunnen draaien.

Een medewerker van smartphonefabrikant Viewsonic vertelde aan Pocket-lint dat de nieuwe ViewPad 4-smartphone in april gelanceerd zal worden en Android 2.4 aan boord krijgt. Volgens de bron van Pocket-lint blijft die update de codenaam Gingerbread dragen, maar volgens The Inquirer wordt het Ice Cream.

De reden voor de snelle update schuilt volgens de bron bij Viewsonic in het onvermogen van toestellen met één rekenkern en Android 2.3 om Honeycombapplicaties (Android 3.0) die zijn geschreven voor toestellen met twee rekenkernen, uit te voeren. Dat moet dus vanaf Android 2.4 wel mogelijk zijn.

De ViewPad 4 wordt volgens The Inquirer volgende week voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel krijgt een WVGA-scherm van 4,1 inch, kan overweg met Flash 10.1 en heeft onder meer een HDMI-uitgang en een camera met autofocus en 720p-resolutie aan boord.

Advertentie