Nieuws

Nasdaq is gehackt

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq heeft zaterdag toegegeven dat zijn informaticasysteem is gehackt. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de hack, weet de krant Wall Street Journal.

"In het kader van routine-veiligheidscontroles hebben we verdachte bestanden aangetroffen in onze servers in de VS (…) We concluderen dat onze software Directors Desk mogelijk geraakt is", luidt het in een communiqué. Nasdaq beklemtoont dat het onmiddellijk de hulp van technische experts en van de federale autoriteiten heeft ingeroepen.

De Wall Street Journal had eerder al bericht dat er het afgelopen jaar verschillende keren is ingebroken in het informaticasysteem van de beurs.

Klantengegevens gestolen?
"Er is in dit stadium geen enkel bewijs dat de internetpiraten de klantengegevens hebben bemachtigd", beklemtoont de Nasdaq nog. Volgens de beurs is ook het handelsplatform op geen enkel moment gehackt.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou aan de beursautoriteiten gevraagd hebben om de zaak tot 14 februari geheim te houden, om het onderzoek te vergemakkelijken. Maar door het perslek kwam Nasdaq toch met het nieuws naar buiten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business