De ingebouwde kopieerfunctie van Windows is al een tijdje van zijn kinderziektes verlost. Met de snelheid zit het wel goed en ook de vooruitgangsbalk zet je niet zo vaak meer op het verkeerde spoor. SuperCopier voegt echter nog een paar slimmigheden toe aan het kopieerproces. Voor alle duidelijkheid: je hoeft SuperCopier niet te installeren als […]

Advertentie

De ingebouwde kopieerfunctie van Windows is al een tijdje van zijn kinderziektes verlost. Met de snelheid zit het wel goed en ook de vooruitgangsbalk zet je niet zo vaak meer op het verkeerde spoor. SuperCopier voegt echter nog een paar slimmigheden toe aan het kopieerproces.

Voor alle duidelijkheid: je hoeft SuperCopier niet te installeren als het je vooral om de snelheid van het kopieerproces te doen is. We voeren enkele informele tests uit en daaruit blijkt dat SuperCopier zelfs trager kopieert dan de ingebouwde kopieerfunctie van Windows 7. Een voorbeeld: drieduizend bestanden met in totaal circa 2,4 GB duurt 2 minuten en 22 seconden via Windows en 3 minuten en 14 seconden met SuperCopier.

[download_file]

Pauzeren en kopieersnelheid instellen
Wat voegt SuperCopier dan wél toe? Om te beginnen kan je het kopieerproces in detail volgen en op elk moment pauzeren en weer voortzetten. Ook niet onbelangrijk: je bepaalt geheel zelf wat er precies moet gebeuren wanneer SuperCopier tijdens het kopiëren op een onleesbaar of beschadigd bestand stuit. Windows geeft er dan standaard de brui aan, maar SuperCopier gaat, als je dat zo instelt, onverstoord verder met het kopiëren en attendeert je op het einde van de rit wel op het nukkige bestand.

Het is echter ook mogelijk de tool zo in te stellen dat die eerst een aantal keer probeert een lastig bestand alsnog correct in te lezen. Het programma wijst je uiteraard ook op mogelijke kopieerconflicten. Vooral wanneer het te kopiëren bestand al in de doelmap staat.

SuperCopier laat je ook de maximale kopieersnelheid nauwkeurig afbakenen; een optie die in sommige scenario’s haar nut kan bewijzen.

Windows-kopieerfunctie vervangen
SuperCopier integreert zich bovendien mooi in Windows en vervangt zelfs standaard de kopieerfunctie van het besturingssysteem, ook wanneer je de sneltoetsen Ctrl+C en Ctrl+V gebruikt om te kopiëren en te plakken. Wil je sporadisch toch de ingebouwde kopieerfunctie aanspreken - bijvoorbeeld voor een iets hogere snelheid - dan kun je SuperCopier vanuit het systeemvak van de Windows-taakbalk snel tijdelijk op non-actief zetten.

Ook wanneer je bestanden of een map met ingedrukte rechtermuisknop naar de doelmap versleept, verschijnt een snelmenu waarin je kunt kiezen aan wie je het kopiëren overlaat (Hierheen kopiëren/verplaatsen versus SuperCopier Copy/Move here).

Kortom, SuperCopier is een nuttige aanvulling voor wie meer zicht én greep wil hebben op het kopieerproces.


Geen velden gevonden.