Apple heeft enkele applicatie ontwikkelaars laten weten dat het geen enkele verkoop buiten de App Store tolereert. Meest bekende kind van de rekening: Sony’s app om e-books aan te kopen via de Sony Reader Store. Apple heeft Sony gemeld dat elke aankoop in een app voortaan via Apple moet lopen. De belangrijkste reden hierachter is […]

Advertentie

Apple heeft enkele applicatie ontwikkelaars laten weten dat het geen enkele verkoop buiten de App Store tolereert. Meest bekende kind van de rekening: Sony’s app om e-books aan te kopen via de Sony Reader Store.

Apple heeft Sony gemeld dat elke aankoop in een app voortaan via Apple moet lopen. De belangrijkste reden hierachter is de commissie die ze vragen op elke transactie, namelijk 30 percent. Dit is opnieuw een serieuze aderlating voor publicaties of ontwikkelaars. Hetzelfde probleem heeft ervoor gezorgd dat er twee weken geleden een bom is ontploft in het Belgische multimedialandschap. Apple eiste toen een commissie op de abonnementenverkoop, met direct protest van grote uitgeverijen.

In amper enkele weken tijd heeft Apple de spelregels grondig veranderd omtrent aankopen via applicaties. Deze plotse veranderingen zijn verrassend, aangezien Apple recent nog meedeelde dat het meer zou samenwerken met uitgeverijen om een goed abonnementssysteem op te starten. Apple is groot geworden met het geld van hardware-verkopen, misschien wordt het zwaartepunt verlegd naar software? Veel nieuwe mediaprojecten komen op de helling te staan, afwachten hoe Apple reageert.