Nieuws

Google laat Egyptenaren twitteren

Google heeft samen met Twitter een dienst op poten gezet die het mogelijk maakt om te twitteren zonder internetverbinding.

Het systeem werd speciaal ontwikkeld voor burgers in Egypte, waar het internet volledig is afgesloten. Speak to Tweet is toegankelijk via drie internationale telefoonnummers en biedt iedereen met een gsm de mogelijkheid om een voicemailbericht in te spreken. Dat stembericht wordt vervolgens meteen op Twitter gepubliceerd, met de hashtag #egypt.

Het onlangs door Google overgenomen SayNow is het bedrijf dat de technologie hiervoor levert.

“We hopen dat de mensen in Egypte hiermee verbonden kunnen blijven in deze moeilijke tijden”, zeggen Ujjwal Singh, medeoprichter van SayNow, en AbdelKarim Mardini van Google Noord-Afrika in een blogpost.

De nummers waarop Egyptenaren kunnen inbellen zijn +16504194196, +390662207294 en +97316199855. Intussen staan er al honderden berichten op het Twitterprofiel.

Het internet in actie
Vrijwilligers buiten Egypte (waar het internet dus nog wel werkt) zijn begonnen met het systematisch vertalen van alle berichten die ingesproken worden op Speak to Tweet. Ze doen dat in een online spreadsheet, waar iedereen kan zien welke boodschappen het Egyptische volk de wereld instuurt. Crowdsourcing werkt, zoveel is duidelijk.

De enige overgebleven internetprovider in Egypte, Noor Group, is sinds maandag ook offline gehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business