Op basis van een rondvraag bij bedrijven formuleert Easynet vijf voorspellingen rond netwerkgebruik in 2011. Easynet verwacht dat de strategische waarde van het bedrijfsnetwerk nog vergroot, onder meer door de verdere opkomst van cloud computing en social media. 1. De cloud als aanvulling op het bedrijfsnetwerk Ook in 2011 staat de cloud centraal en groeien […]

Advertentie

Op basis van een rondvraag bij bedrijven formuleert Easynet vijf voorspellingen rond netwerkgebruik in 2011. Easynet verwacht dat de strategische waarde van het bedrijfsnetwerk nog vergroot, onder meer door de verdere opkomst van cloud computing en social media.

1. De cloud als aanvulling op het bedrijfsnetwerk
Ook in 2011 staat de cloud centraal en groeien de investeringen in virtualisatie, publieke clouds en uitbestede enterprise clouds. Vooraleer bedrijven kunnen profiteren van die investeringen, moeten ze hun bedrijfsnetwerken verkleinen. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat cloudprojecten mislukken omdat het netwerk de eisen niet aankan.

2. Zakelijk gebruik van social media
Medewerkers gebruiken social media op een zakelijke manier. Het toenemende gebruik van streaming video en social media vergroot de druk op het bedrijfsnetwerk, met meer netwerkbeheertools en back-upinternetverbindingen tot gevolg.
 

3. Meer ‘hacktivism’
Het voorkomen van Distributed Denial of Service-aanvallen (DDOS) moet een essentieel onderdeel zijn van de risicobeheerstrategie van bedrijven. Het is een element dat mee de basis vormt voor de keuze van een hostingpartner en datacenter.
 

4. Kostenbesparingen
Bedrijven kunnen slimmer besparen op ICT door de SLA’s van hun leveranciers onder de loep te nemen. Nauw contact met de ICT-leveranciers over de geleverde resultaten is essentieel.
 

5. Beter omgaan met groeistuipen
De verwachting is dat de economie in 2011 weer sterker zal groeien. ICT moet daarbij voor ondersteuning zorgen. Als de markt voor ICT-diensten inderdaad aantrekt, krijgen ICT-afdelingen van bedrijven het moeilijk om hun topmedewerkers in dienst te houden. Opleiding en retentie moeten meer aandacht krijgen.