De Dell Inspiron Duo is een hybride netbook die zich laat omvormen tot een tablet.

Voor wie niet kan kiezen tussen een netbook of een tablet heeft Dell een mooie tussenoplossing bedacht. De Inspiron Duo is een hybride toestel dat via een ronddraaiend scherm kan veranderen van form factor. Het scherm is aanraakgevoelig waardoor het dienst doet als tablet. Op die manier past het toestel zich aan aan de werksituatie.

De Inspiron Duo werd voor het eerst getoond in San Francisco op het Intel Developer Forum in september vorig jaar. Hij zorgde toen voor heel wat bewonderenswaardige blikken omdat het de eerste in z’n soort is. Volgens sommige bronnen vreet de goede verkoop van tablets, in het bijzonder die van de iPad, aan de verkoopcijfers van netbooks. Dit is het antwoord van Dell daarop, in afwachting wellicht van een ‘echte’ tablet.

GPS in optie
Sinds kort is de Inspiron Duo eindelijk ook in onze contreien verkrijgbaar, en dit voor een prijs vanaf 529 euro (incl. BTW en verzending). In alle gevallen krijg je een 10,1 inch groot scherm, met Intel Atom N550 processor, 250 GB harde schijf en 2 GB werkgeheugen. Geen echte verrassingen op technisch vlak, dus. Dit is een klassieke netbook. Optioneel is de Inspiron Duo verkrijgbaar met een GPS-module en een speciaal dockingstation.

Het besturingssysteem van dienst is Windows 7 Home Premium, dat door Dell nog werd voorzien van een extra schil om gemakkelijk toegang te bieden tot muziek, foto’s en films.

 

 

De drie modi van de Dell Inspiron Duo