Nieuws

Google wil mobiele apps maken

Google is met een aanwervingscampagne begonnen voor ontwikkelaars van mobiele applicaties. Het internetbedrijf lijkt het geweer hiermee van schouder te veranderen, en niet enkel in te zetten op webapplicaties.

Bij Google realiseren ze zich dat mobiele gebruikers voor hun online activiteiten de voorkeur geven aan mobiele applicaties, eerder dan aan webgebaseerde portalen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Volgens bronnen die de krant aanhaalt, is Google op zoek naar “softwareontwikkelaars, productmanagers, interface-experts en andere mensen die ideeën hebben over mobiele apps”.

Deze nieuwe ontwikkelaars zouden de verschillende Google-afdelingen laten samenwerken om degelijke applicaties te ontwikkelen voor de mobiele gebruikers van Google. Het is op dit moment onduidelijk of de focus alleen op Androidtelefoons ligt, of dat er bijvoorbeeld ook apps voor tablets ontwikkeld worden.

Apps eenvoudiger
Uit het aantal downloads van bepaalde mobiele applicaties kan je duidelijk afleiden waaraan mobiele internetters de voorkeur geven. Op zowat elk mobiel platform staat er een Facebookapplicatie in de lijst van populairste downloads, terwijl het sociale netwerk toch ook bereikbaar is via een geoptimaliseerde interface voor mobiele webbrowsers. Gebruikers verkiezen duidelijk de eenvoudigere werking van een applicatie.

Ook Googles eigen Gmail-website, die geoptimaliseerd is voor mobiele browsers, wordt meestal geraadpleegd via applicaties op de meeste grote platformen. En daarom wil Google in de toekomst meer eigen apps bouwen.

Er is geen tijdsspanne voor wanneer die mobiele applicaties er komen, maar Google wil hier duidelijk geen gras over laten groeien. De mobiele gebruikers van Googlediensten zullen hiermee gebaat zijn, maar er zijn allicht ook enkele applicatie-ontwikkelaars die zenuwachtig worden van dit nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business