Nieuws

Betalingen aan Windows Phone 7-programmeurs van start

Microsoft is vorige week begonnen met de programmeurs te betalen die een toepassing voor Windows Phone 7 hebben ontwikkeld. Voor sommige ontwikkelaars zijn er drie maanden voorbij na de lancering van hun toepassing in de applicatiewinkel.

Uit gesprekken die onze Amerikaanse zustersite CNet voerde, blijkt dat ontwikkelaars in het algemeen tevreden zijn over hun ervaringen met de applicatiewinkel voor Windows Phone 7. Toch hebben ze één groot punt van kritiek: het volume van het platform.

Te weinig potentiële klanten
Het aantal mensen met een toestel met Windows Phone 7 is veel kleiner dan bij enkele concurrerende toestellen. Aangezien het besturingssysteem nog niet zo lang uit is, is dat vrij begrijpelijk.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er twee miljoen exemplaren van Windows Phone 7 verkocht zijn aan partners. Het aantal toestellen dat ook echt bij consumenten ligt, zal kleiner zijn. Maar hoeveel kleiner precies is niet bekend.

De ontwikkelaars zijn bereid om door te zetten in deze beginperiode van Windows Phone 7, in de hoop dat er later meer gebruikers bijkomen. De ontwikkelaar van Pictures Lab vindt bijvoorbeeld dat de verkoop tot nog toe oké was, maar onvoldoende om van te leven. Voor hem mag Microsoft nog tien keer zoveel toestellen verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business