Nieuws

SourceForge onderuit na aanval

SourceForge, een hostingsite voor openbronprojecten, is een tijd lang niet bereikbaar geweest. Enkele van hun servers kwamen onder vuur te liggen van een cyberaanval, en de site werd veiligheidshalve offline gehaald.

“Onze waakzame beheerders merkten een gerichte aanval op onze ontwikkelinfrastructuur”, schrijft SourceForge in een blogpost. “De aanval zorgde ervoor dat verschillende van onze servers uitgebuit konden worden, en daarom hebben we een handvol ontwikkeldiensten offline gehaald. Zo konden we onze gegevens veiligstellen en de meerderheid van onze diensten beschermen.”

Aantal diensten tijdelijk offline
De eerste prioriteit van het openbronproject SourceForge is verdere blootstelling vermijden, en nakijken of er geen data zijn beschadigd of aangepast. Een aantal diensten is dus tijdelijk uitgeschakeld op SourceForge, waaronder het bekijken van code via de browser en het uploaden van nieuwe releases.

Zodra de aanval compleet achter de rug is, zal SourceForge een gedetailleerde uitleg geven van wat er precies gebeurd is, en welke specifieke acties het zal ondernemen om toekomstige uitbuitingen te vermijden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business