Nieuws

Logica sluit alliantie met Microsoft

Logica en Microsoft hebben een samenwerkingsverband afgesloten. Ze bundelen hun sterke punten voor klanten die op cloud computing willen overstappen.

Logica zal aparte oplossingen aanbieden in de EMEA-regio, gebaseerd op de diensten die Microsoft voor public en private cloud levert. De verwachting is dat de exclusieve alliantie in de loop van 2011 zal leiden tot een groei van tien procent in de inkomsten van Logica uit cloudtoepassingen.

Logica gaat aan de slag met Windows Azure, Hyper-V Cloud en Microsoft Office 365. Dat moet klanten van clouddiensten voordelen bezorgen: lagere kosten, een toename van de flexibiliteit en meer samenwerking. In Frankrijk werken gemengde teams van Logica en Microsoft al bij drie klanten om er Windows Azure te implementeren.

Nieuw klantenprogramma
De samenwerking tussen Logica en Microsoft leidt ook tot een nieuw klantenprogramma, waarbij de twee bedrijven met een kleine groep klanten samenwerken om nieuwe cloud-oplossingen te ontwerpen en op de markt te brengen. Daarnaast krijgt Logica een plaats in de Europese marketing- en reclamecampagne ‘Cloud Power’ van Microsoft.

Als onderdeel van de overeenkomst krijgen de ontwikkelaars en adviseurs van Logica in een vroeg stadium toegang tot de cloudtechnologiën en -oplossingen van Microsoft. De cloudovereenkomst tussen Logica en Microsoft bouwt verder op de gevestigde oplossingen waarbij Logica gebruik maakt van SharePoint, Dynamics ERP en Dynamics CRM.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business