Nieuws

Google begint met censureren piratensites

Google gaat voortaan piraterijsites censureren in de automatische aanvulling van zoektermen en de automatische zoekresultaten. Dat meldt de blog TorrentFreak.

De maatregel was begin december van 2010 al aangekondigd. Maar nu begint Google hem uit te voeren. Wie termen als Bittorrent, torrent, utorrent, Rapidshare en Megaupload ingeeft, krijgt geen suggesties voor zoektermen meer.

Ook het automatische zoeken wordt uitgeschakeld bij zoektermen die met piraterij te maken hebben. Als je dan doorklikt op de zoekknop, kun je nog wel zoekresultaten vinden.

Druk van entertainmentindustrie
Googles censuur komt er onder druk van de muziekindustrie. De zoekreus heeft lang standgehouden, maar gaat nu toch door de knieën. Vermoed wordt dat Google licenties voor tv-programma’s nodig heeft voor zijn dienst Google TV en dat de entertainmentindustrie deze weigert.

De maatregel toont alvast aan dat Google niet vies is van een beetje censuur. Het bedrijf hanteert een compleet willekeurige lijst van geblokkeerde termen. Tot voor kort waren dat vooral obscene woorden. Maar daar komen nu ook woorden bij die om commerciële redenen worden verbannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business