Ik ben op huizenjacht en neem mee: de TomTom Go Live 1000. Een verslagje van mijn persoonlijke processie van Echternach langs menig koterij in de Kempen. De gps ziet er alvast strak uit. Het scherm is mooi helder en blijft ook bij zonnig weer goed zichtbaar. Tijdens mijn doortocht langs plattelandse velden en wegen blijft […]

Advertentie

Ik ben op huizenjacht en neem mee: de TomTom Go Live 1000. Een verslagje van mijn persoonlijke processie van Echternach langs menig koterij in de Kempen.

De gps ziet er alvast strak uit. Het scherm is mooi helder en blijft ook bij zonnig weer goed zichtbaar. Tijdens mijn doortocht langs plattelandse velden en wegen blijft de route duidelijk, in de stad is dat net iets minder. De voet is gemakkelijk verstelbaar en laat zich vlot aan de voorruit bevestigen en er weer afhalen.

Om de route in te tikken, gebruik ik het touchscreen. Dat werkt verbazingwekkend snel. Misschien zelfs iets te snel. Ik zit er heel vaak naast als ik iets probeer te selecteren. Een probleem waar ook mijn reisgenoot mee worstelt, om maar te zeggen dat het niet aan mijn onhandige vingers ligt.

De menu’s zijn dan weer wel handig. Terugkeren naar een vorige selectie is zo gebeurd.

Makkelijk nieuwe route berekenen
Als je eenmaal onderweg bent, is de stem een aangename reisgenoot. Ik voel alvast niet meteen de neiging om hem de mond te snoeren.

De rebel in mij kan het weliswaar niet laten om zijn instructies te negeren, maar deze TomTom slaagt er zonder al te veel gezeur in om snel een nieuwe route uit zijn mouw te schudden. Neem je een abonnement op de Live-services, dan krijg je slimme routes op basis van actuele verkeersinformatie.

Het mooie scherm met HD-graphics en alle extra snufjes hebben ook wel een nadeel: het toestel zit heel snel door zijn batterij heen. In de auto moet ik het de hele tijd ingeplugd laten. Wil je met deze gps dus gaan wandelen, dan zal je snel moeten stappen.

TomTom Go Live 1000
Prijs: 299,95 euro (januari 2011)

PRO: mooi, helder schermpje en aangename stem.
CONTRA: touchscreenbediening mist vaak.