Nieuws

Details Tegra 3 uitgelekt

Nvidia lanceert in het voorjaar een verbeterde 3D-versie van zijn Tegra 2-processor voor smartphones en tablets. In het najaar volgt de Tegra 3. Die krijgt vier Cortex A9-rekenkernen en ondersteunt HD-video.

De nieuwssite TechEye kon dit weekend de hand leggen op een fragment van een slide uit de presentatie die Nvidia gepland heeft voor het Mobile World Congress in Barcelona volgende maand. Daarin worden de specificaties van een verbeterde versie van de Tegra 2-system on a chip (soc) gepresenteerd.

De nieuwe Tegra 2 richt zich op smartphones en tablets met een 3D-scherm. De soc krijgt twee Cortex A9-cores die beide op 1,2 GHz rekenen. De productie van de chips is gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar. Mogelijk heeft de eerste Tegra 2 3D nu al het levenslicht gezien. In de lente van dit jaar worden ze geleverd aan hardwarefabrikanten.

Mobiele quadcoreprocessor
Inmiddels is de volledige slide opgedoken. Daarin staat broederlijk naast de Tegra 2 3D de Tegra 3 vermeld. Deze mobiele krachtpatser kan in de tabletversie rekenen op maar liefst vier Cortex A9-kernen met een kloksnelheid tot 1,5 GHz.

Deze soc ondersteunt resoluties tot 1.920 bij 1200 pixels en is in staat om video in blu-rayformaat af te spelen. De smartphonevariant wordt geleverd in een versie met twee of vier rekenkernen en kan een scherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels aansturen.

Hardwarefabrikanten kunnen volgens het document dit najaar al de eerste testexemplaren van de Tegra 3 voor smartphones en tablets oppikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business