Nieuws

Avast! 6.0 bevat virtualisatietechnologie

Versie 6.0 van de Avast! antivirussoftware bevat AutoSandbox, een virtualisatietechnologie die onbekende dreigingen opvangt in een sandbox-systeem.

De makers van de antivirusoplossing Avast! laten weten dat de volgende versie 6.0 virtualisatietechnologie zal bevatten. Onder de naam AutoSandbox zal de technologie twijfelachtige code uitvoeren in een zogenaamd ‘sandbox’-systeem. in deze volledig afgeschermde, virtuele omgeving kun je surfen en werken en bij een infectie weer afsluiten zonder gevolgen voor de rest van het systeem.

De technologie is niet nieuw, maar het is wel de eerste keer dat gratis beveiligingssoftware dergelijke functionaliteit bevat. Avast! wil vooral bekomen dat dergelijke virtualisatietechnologie veel meer gebruikt wordt dan nu het geval is. Volgens Ondrej Vlcek van Avast! zal "AutoSandbox een verschuiving veroorzaken van virtualisatie bedoeld voor IT geeks naar een volautomatisch en eenvoudig te gebruiken functie voor iedereen."

AutoSandbox zit in alle versies van Avast! 6.0, zowel de commerciële als de gratis varianten, dat binnenkort wordt gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business