Nieuws

Grote gsm-operatoren het duurst

Wie zijn gsm intensief gebruikt om te bellen en te sms’en en daarvoor geabonneerd is bij een van de grote operatoren, kan tot 111 procent meer betalen dan iemand die gekozen heeft voor de goedkoopste formule. De verschillen kwamen zondag aan het licht door een prijsvergelijking van Test-Aankoop.

Warboel
"Bij onze tariefvergelijking hanteerden we vijf profielen en bekeken we meer dan 130 formules. Een ware hersenbreker, ondoenbaar voor de gemiddelde consument", zegt Ivo Mechels, woordvoerder van Test-Aankoop. "Opnieuw moeten we vaststellen dat mobiel bellen in ons land te duur is.

"Marktleider Proximus, nog altijd goed voor meer dan veertig procent van de abonnees, zit vaak een heel eind af van de beste aanbiedingen voor de profielen die we hebben bestudeerd. Mobistar en vooral Base komen al wat meer in de buurt van het erepodium, maar hun contracten hebben vaak het nadeel van een te lange looptijd."

Virtuele operatoren goedkoopst
De alternatieve aanbieders, die overigens ‘inkopen’ bij de klassieke operatoren, blijken qua prijs vaak het laken naar zich toe te trekken. "Wij raden consumenten aan om formules te vermijden die hen langer dan één jaar aan de operator binden. Zo kunnen ze sneller overstappen.

"Want ook al zetten twee op de drie consumenten vrijwillig de rem op hun gesprekken, uit vrees voor te hoge facturen, je mag zeker niet aarzelen om te bekijken wat de kleinere doorverkopers van mobiele telefonie te bieden hebben. Dat kan een flinke besparing opleveren. Bij een vorige editie berekenden we dat de Belgen meer dan 900 miljoen euro per jaar te veel betalen als gevolg van onaangepaste tariefformules."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business