Microsoft heeft een iOS-versie uitgebracht van zijn notitiesoftware OneNote. Andere Office-onderdelen volgen mogelijk nog. Met OneNote, een applicatie uit de Office-stal, kunnen gebruikers verschillende soorten notities en lijstjes bijhouden en delen met anderen. De mobiele app is geschikt voor toestellen met iOS 4.2 en hoger en kan ook overweg met bestanden die met het desktopprogramma […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft heeft een iOS-versie uitgebracht van zijn notitiesoftware OneNote. Andere Office-onderdelen volgen mogelijk nog.

Met OneNote, een applicatie uit de Office-stal, kunnen gebruikers verschillende soorten notities en lijstjes bijhouden en delen met anderen. De mobiele app is geschikt voor toestellen met iOS 4.2 en hoger en kan ook overweg met bestanden die met het desktopprogramma zijn aangemaakt.

Online back-up
Bovendien is het mogelijk om in te loggen met je Windows Live-account of Hotmailadres, zodat je bestanden gesynchroniseerd worden met de Office Web Apps. Zo kan je op de bus een idee op je iPhone neerpennen en het bestand op elke computer openen op de SkyDrive-opslagplaats die bij je Windows Live-account hoort.

OneNote is het eerste onderdeel van de Office-kantoorsuite die Microsoft beschikbaar maakt voor de mobiele toestellen van Apple. De notitiesoftware staat ook voorgeïnstalleerd op Windows Phone 7-toestellen. Voor Macs is er nog geen versie verkrijgbaar.

Andere Office-apps?
De lancering van deze iOS-app past in de strategie van Windows om Office-applicaties overal en op zo veel mogelijk platformen beschikbaar te maken. Of de andere onderdelen van de kantoorsuite ook op Apple-toestellen verkrijgbaar zullen zijn, wil Microsoft niet kwijt.

De OneNote-app is tijdelijk gratis beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Verwacht wordt dat zij binnenkort ook buiten de VS beschikbaar zal zijn.