Na een storm van protest krijgen ontwikkelaars toch geen toegang tot de thuisadressen en telefoonnummers van Facebookgebruikers. Net voor het weekend maakte Facebook bekend dat het meer privégegevens van zijn gebruikers gaat vrijgeven aan ontwikkelaars van toepassingen. Wie dat zou willen, kon ook het adres en telefoonnummer van de gebruikers raadplegen. Facebook krabbelt nu terug […]

Advertentie

Na een storm van protest krijgen ontwikkelaars toch geen toegang tot de thuisadressen en telefoonnummers van Facebookgebruikers.

Net voor het weekend maakte Facebook bekend dat het meer privégegevens van zijn gebruikers gaat vrijgeven aan ontwikkelaars van toepassingen. Wie dat zou willen, kon ook het adres en telefoonnummer van de gebruikers raadplegen.

Facebook krabbelt nu terug en zegt dat het de nieuwe functie even in de koelkast zet. Intussen gaat het bedrijf het privacyprogramma zodanig wijzigen dat de gebruikers zich bewust worden van het potentieel dat er schuilt in gegevens delen.

Functie komt terug
“Dit weekend kregen we zinvol commentaar dat we de mensen bewuster moeten maken wanneer ze toegang verschaffen tot die gegevens. We zijn het ermee eens en brengen veranderingen aan die je ervan verzekeren dat je alleen informatie deelt als je dat wilt”, zo staat te lezen op de ontwikkelaarsblog van Facebook.

Maar dat Facebook nog steeds van plan is je telefoonnummer en adres weg te geven aan ontwikkelaars, staat buiten kijf. “We werken eraan om deze update zo snel mogelijk te lanceren en gaan hem tijdelijk uitschakelen tot de veranderingen klaar zijn. We kijken ernaar uit om deze functie weer aan te zetten in de komende weken.”

 

Advertentie