Eminent zal in maart een nieuwe mediaspeler lanceren die is uitgerust met een nieuwste generatie Realtek chipset en USB 3.0.

Advertentie

Een mediaspeler laat toe om je digitale video’s, foto’s en muziek afkomstig van een computer, af te spelen op een tv. Ideaal dus voor in de woonkamer. Eminent laat weten dat het met de EM7195 een nieuwe generatie mediaspeler lanceert.

Uitgerust met de nieuwste generatie Realtek RT1183 DD C+ chipset moet de EM7195 overweg kunnen met zowat alle digitale formaten denkbaar. Bestanden kunnen afgespeeld worden vanaf de interne harde schijf, of vanaf een externe harde schijf die je rechtstreeks via USB aansluit op de EM7195. Hij beschikt daarnaast nog over een ethernetpoort voor het streamen vanaf bijvoorbeeld een NAS met mediaserver.

Eminent gaat er verder prat op dat de EM1795 beschikt over USB 3.0. De opvolger van USB 2.0 maakt het mogelijk om sneller bestanden van de pc naar de mediaspeler te kopiëren. Daarnaast komt de EM1795 met een DVB-T tuner voor het bekijken van digitale tv-uitzendingen via de ether. Dit is een vrij unieke functie voor een mediaspeler.

De EM7195 hdMedia DVB-T is te koop vanaf maart 2011, en dit zowel met als zonder interne harde schijf (tot 2 TB)  voor een prijs vanaf 219 euro.

Advertentie