Nieuws

Bob Muglia verlaat Microsoft

De baas van servers en tools bij Microsoft, Bob Muglia, verlaat het bedrijf deze zomer. In de tussentijd wordt een opvolger gezocht.

Het nieuws is door de grote baas van Microsoft zelf bekendgemaakt in een brief aan de werknemers. Maar Steve Ballmer vermeldt er niet bij wat Muglia daarna gaat doen.

“Bob heeft beslist om Microsoft te verlaten deze zomer. Hij zal nog wel de server- en toolsafdeling blijven leiden terwijl ik een interne en externe zoektocht inzet naar een nieuwe leider”, schrijft Ballmer. “Bob zal de nieuwe leider aan boord helpen en zal ook bijkomende projecten voor me uitvoeren.”

[related_article id=”161452″]

Nauw betrokken bij Azure
Muglia is sinds 1988 bij Microsoft en heeft in leidinggevende functies gezeten bij de afdelingen Microsoft Office, mobiel en ontwikkelaars. Hij is uiteindelijk terechtgekomen bij servers en tools.

Meest recente wapenfeiten van Muglia en zijn team zijn de Windows Home Server en de Windows Small Business Server. Die laatste is verleden maand naar de producenten gestuurd.

Muglia was ook nauw betrokken bij de lancering van Windows Azure, een cloudplatform van Microsoft. Ontwikkelaars kunnen hun software met Azure in een Microsoftdatacenter draaien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business