Gebruikers van Google Apps kunnen voortaan hun e-mailberichten digitaal ondertekenen. De bestemmeling is dan zeker over de afzender. De technologie die Google gebruikt voor de elektronische ondertekening is DKIM, DomainKeys Identitfied Mail. Maar helemaal nieuw is het ook weer niet. DKIM wordt al sinds 2008 door Google gebruikt als garantie bij inkomende mails van PayPal […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Gebruikers van Google Apps kunnen voortaan hun e-mailberichten digitaal ondertekenen. De bestemmeling is dan zeker over de afzender.

De technologie die Google gebruikt voor de elektronische ondertekening is DKIM, DomainKeys Identitfied Mail. Maar helemaal nieuw is het ook weer niet. DKIM wordt al sinds 2008 door Google gebruikt als garantie bij inkomende mails van PayPal en eBay. Die diensten worden nogal eens voor phishing nagebootst, dus is een betrouwbare identificatie wenselijk.

Nu kan iedereen dus zijn post ondertekenen met DKIM. Voordeel voor de afzender is dat de kans een stuk kleiner wordt om in de spammap terecht te komen. En je weet dat je bestemmelingen op de echtheid van je mails kunnen rekenen.

Googlemail bewijst echtheid afzender

Google is de eerste e-mailprovider die de DKIM-ondertekening gratis aanbiedt. Althans, dat beweert het zelf.

Extra kinderoppas
Deze week heeft Google ook nog een extra kinderoppas toegevoegd aan Google Apps, de zakelijke dienst van Google. De beheerders van de mailboxen bij Google kunnen beperkingen opleggen aan de gebruikers ervan.

Neem nu het voorbeeld van een school: de beheerder kan bepalen dat de leerkrachten en directie naar iedereen mogen mailen. Maar studenten kunnen enkel mailen naar mensen van binnen de school. “Zo zijn ze beschermd tegen ongewenste e-mailinteractie met buitenstaanders”, aldus Google.