Microsoft gaat de opvolger van Windows 7 compatibel maken met op de ARM-instructieset gebaseerde processors. Die vind je in smartphones en tablets. Het gerucht dat Microsoft tijdens de CES-beurs deze week een versie van Windows 8 zou tonen die draait op systems-on-a-chip (SoC) die zijn gebaseerd op de ARM-processorinstructieset, werd werkelijkheid tijdens een persconferentie die […]

Advertentie

Microsoft gaat de opvolger van Windows 7 compatibel maken met op de ARM-instructieset gebaseerde processors. Die vind je in smartphones en tablets.

Het gerucht dat Microsoft tijdens de CES-beurs deze week een versie van Windows 8 zou tonen die draait op systems-on-a-chip (SoC) die zijn gebaseerd op de ARM-processorinstructieset, werd werkelijkheid tijdens een persconferentie die voorafging aan de speech van topman Steve Ballmer.

Zowel x86 als ARM
De aanwezige journalisten kregen een rudimentaire versie van Windows 8 te zien die zowel op ARM-SoC’s van Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments als op een x86-SoC van Intel draaide.

Microsoft vertelt echter niet wanneer het klaar denkt te zijn met Windows 8.

Het voordeel van ARM tegenover x86-gebaseerde systemen is het lagere energieverbruik. De overgrote meerderheid van de smartphone- en tabletprocessors is dan ook gebaseerd op ARM, terwijl AMD en Intel voor hun laptop- en desktopprocessors zweren bij de x86-instructieset.

Advertentie