Nieuws

Reader Library 3.3

E-boeken hoor je in eerste instantie op een e-reader te lezen, maar het kan natuurlijk ook wel op een pc. Bijvoorbeeld met Reader Library van Sony.

De tool kan met verschillende formaten overweg: zowel epub als pdf, maar ook txt, rtf en doc(x). Verder leest het programma jpeg-plaatjes in. Dat kan nuttig zijn als de pagina’s van een boek bijvoorbeeld in dat formaat zijn ingescand. Reader Library speelt bovendien audiobestanden (en dus luisterboeken) af, in mp3 en aac.

De bediening is erg eenvoudig. In het linkerpaneel verschijnen de verschillende bibliotheekrubrieken, met name Boeken, Periodieken, Audio, Foto’s, Kladblok en Aangeschaft. Vervolgens kan je bestanden of mappen (van je harde schijf) importeren en de items in de gewenste rubrieken onderbrengen.

[download_file]

Het zal je niet verbazen dat er ook een directe link is naar een eBook Store, afhankelijk van het land dat je bij de installatie hebt aangeduid. Maar niets hoeft je ervan te weerhouden gratis e-boeken te downloaden van een site als epubbooks.com, waarna je die in je bibliotheek kunt importeren. Items verschijnen in je bibliotheek in lijstvorm of als grote pictogrammen.

Lettergrootte
Bladeren door de boeken kan met de pijltjestoetsen of door knoppen aan te klikken. Uiteraard kun je ook het muiswieltje gebruiken, maar we hadden graag gezien dat bijvoorbeeld een klik op de rechtermuisknop je meteen een volle pagina verder brengt. Het programma laat je ook de gewenste lettergrootte instellen, aan de hand van zes knopjes. Bladwijzers toevoegen is eveneens mogelijk, en er is een (eenvoudige) zoekfunctie aanwezig.

Daar houden de mogelijkheden ongeveer bij op. Een beperkte tool dus, maar wellicht voldoende voor wie af en toe een digitaal boek op zijn pc wil lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business